Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 29 de febrer del 2012

400 estudiants de Vilafranca es manifesten contra la retallada en educació i tallen la carretera

(La Fura.cat, Dimecres 29 de febrer, 2012)
Al voltant de 400 estudiants de tercer i quart d'ESO i de batxillerat dels instituts Eugeni d'Ors, Milà i Fontanals i una part dels de l'IES Alt Penedès (l'altra meitat han anat a la manifestació de Barcelona) s'han manifestat aquest dimecres al migdia en contra de les retallades en l'educació. Per evitar que l'alumnat s'acabés quedant a casa, en assemblea van decidir fer classe a primera hora del matí i concentrar-se a la plaça de la Vila a les 12 del migdia. Així ho han fet, portant pancartes i tot de caixes de cartró on havien escrit lemes com ara "Menys retallades i més solucions", "Que no ens retallin el futur", "Retalleu en violència" o "Dret a una educació gratuïta i de qualitat". La paraula retallada era la més freqüent.

Al cap d'una estona de ser a la plaça de la Vila, ha començat a aixecar un mur de caixes de cartrons amb els lemes escrits, escenificant el que volia ser un mur que frenés les retallades. A continuació un grup d'estudiants han llegit un manifest contra les retallades del Departament d'Educació, a favor de l'educació en català, contra els governs del PP a l'Estat i en solidaritat amb els centres escolars del País Valencià. Una portaveu estudiantil ha explicat que algunes de les afectacions que tenen per la retallada són la disminució d'aules de reforç, disminució de fotocòpies i de professorat.

Després de la lectura del manifest, la concentració ha començat a desfilar pel carrer Sant Joan fins arribar a la rambla de Nostra Senyora, on s'han assegut al mig de la calçada i han tallat el trànsit, en presència dels agents de la Policia Local, que s'han vist obligats a desviar-lo. Tot seguit han anat fins a la plaça Penedès, on s'han tornat a seure al mig del vial, provocant importants retencions en hora punta.
MÉS FOTOGRAFIES:

http://lafura.cat/noticies/400-estudiants-vilafranca-manifesten-retallada-educacio-tallen-carretera