Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 23 de desembre del 2011

PROPERES MOBILITZACIONS I ACTES REIVINDICATIUS A L'EUGENI

ACTA DE LA REUNIÓ PER PRENDRE MESURES EN RESPOSTA A LES RETALLADES
21/12/2011 Sala d’Actes, Institut Eugeni d’Ors, Vilafranca del Penedès. (11,30 – 13,00)
Assitents: 54 professors/es
Després d’un llarg debat on molts dels 54 assistents a la reunió mostren la seva indignació davant les retallades i la recent retenció de l’IRPF del total del sou més la paga extra que encara no s’ha cobrat, s’arriba als següents acords:
1. Informar dels actes reivindicatius i mobilitzacions que volem portar a terme als altres dos instituts del municipi i demanar participació conjunta. Queda clar que hem de manifestar-nos tots tres centres junts per fer-nos escoltar com a municipi i no només com a centre aïllat.
2. Enviament individual de recurs per la reposició de la retenció de l’IRPF. Portar-ho a serveis territorials o a l’oficina gestora més propera i lliurar amb registre d’entrada.
3. Redactar carta informativa per tota la comunitat del centre (famílies, alumnes, treballadors) on s’expliqui les retallades específiques que s’han fet, tant de pressupost com de personal i de reducció d’horari lectiu per càrrecs. Fer arribar la carta a totes les famílies del centre la setmana del 9 al 13 de gener i demanar la seva participació en les mobilitzacions i actes que es portaran a terme. La carta la redacten en Fontxo Blanch i en Jesús Gómez.
4. Creació d’un power point on s’expliqui clarament les retallades que s’han fet fins ara i com poden afectar a l’ensenyament públic, de manera que l’alumnat estigui informat i entengui la importància de lluitar i manifestar-se en contra de les retallades. Fer una crida a l’alumnat a participar en les mobilitzacions i actes que organitzi el professorat del centre.
5. Participació en el “CORREPANCARTES”. Acte organitzat pels assistents a les reunions de zona sindical de l’Alt Penedès (representants de varis centres educatius de la comarca i delegats i subdelegats sindicals de zona). La setmana del 23 al 27 ens lliuraran una pancarta per penjar al centre i durant tota la setmana organitzarem actes i mobilitzacions en protesta per les retallades. Els actes i mobilitzacions s’hauran de decidir prèviament. Crear comissió organitzativa.
6. Compromís de participació massiva com a centre en la propera manifestació convocada pels sindicats a Barcelona (setmana del 16 al 20 de gener del 2012).
7. Convocar reunió de representants sindicals del municipi perquè ens informin de les seves actuacions i moviments. Demanar que actuïn i suggerir propostes d’actuació.
8. Convocar un pròxim claustre extraordinari per avaluar i continuar amb les mobilitzacions i actes reivindicatius durant el curs.
Altres propostes sorgides a la reunió, de les quals se n’ha de parlar a un pròxim claustre:
-Negar-nos a corregir exàmens oficials de cicles i de selectivitat, com a centre. No s’ha cobrat l’extra per les últimes correccions d’exàmens de cicles de juny.
-Tancada al centre.
-Tallar la carretera juntament amb els altres centres. Gran mobilització de professorat, alumnat i famílies.
- Allargar el pati 5 minuts una vegada a la setmana i fer timbrada en senyal de protesta.
-Organitzar i coordinar sortida del centre per grups i fer asseguda general i/o classe davant de l’ajuntament.

1 comentari:

Conchi Hito ha dit...

Jo no vaig poder ser-hi per malaltia, però m'adereixo a tot.