Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 3 de juliol del 2011

Ensenyament testarà l'eficàcia de l'horari intensiu (Europa Press, Girona 29/06/11)

 La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat testarà l'eficàcia de l'horari intensiu en un institut de Girona a partir del pròxim curs.

   Aquest fet suposa una prova pilot a Catalunya per avaluar la idoneïtat d'aquesta mesura, han confirmat a Europa Press fonts del departament.
   EL centre escollit ha estat l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, seleccionat perquè ja va fer una experiència semblant els cursos 2008-2009 i 2009-2010, abans que l'anterior Govern tripartit desautoritzés aquesta mesura, han avançat aquest dimecres diversos periòdics catalans.
   L'institut, amb 600 alumnes procedents de cinc municipis diferents, és l'únic que existeix a la localitat d'Hostalric, i alguns d'ells han de recórrer una distància de més de mitja hora entre les seves llars i el centre educatiu.
   D'aquesta manera, a partir de setembre les classes es realitzaran entre les 8.15 i les 14.45 hores, amb mitja hora d'esbarjo entre les 11.15 i les 11.45, i els alumnes que ho desitgin podran quedar-se al centre a la tarda en una sala d'estudi vigilada per professors o bé inscriure's en activitats extraescolars, ha assenyalat Ensenyament.
   La mesura ha estat consensuada amb els pares del centre, l'Ajuntament i el Consell Comarcal de La Selva, i el Govern s'ha compromès a distribuir qüestionaris entre la comunitat educativa per avaluar la satisfacció de la mesura i a comparar els resultats acadèmics obtinguts en aquest institut, en una anàlisi que durarà durant tot el curs.