Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 24 de novembre del 2011

HI HA MASSA MOTIUS PER MOURE’S I NO QUEDAR-SE DE BRAÇOS PLEGATS!!

CRIDA A TOT EL PROFESSORAT:
REUNIÓ PER MOBILITZAR-NOS I REIVINDICAR 
EL DRET A UN ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT

SALA DE PROFESSORS
DILLUNS 28 de NOVEMBRE 14h.

Estic convençuda que l’educació és una eina fonamental per superar l’actual situació de crisi econòmica i social i que l’ensenyament públic ha de garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats d’infants, joves i ciutadania en general. Una política de retallades no ajuda a avançar en aquesta direcció!!!

NO ESTEU FARTS DE TOT AIXÒ? 
 
1.Es suprimeixen centenars de professionals a les plantilles dels centres docents i serveis educatius, malgrat que el nombre d’alumnes escolaritzats creix.
2. Es retallen les dotacions pressupostàries dels centres entre un 20% i un 35%, que s’afegeixen a les anteriors, superant el 42% acumulat en els últims 3 anys. Aquestes retallades comprometen el funcionament normal dels centres i afecten greument llocs de treball directes o indirectes.
3. L’aprovació de la instrucció 1/2011 per a l’aplicació de determinades mesures previstes en el Decret 109/2011, d’11 de gener, està provocant l’acomiadament de molt personal interí i temporal, trasllats forçosos i la manca total de cobertura de les substitucions per malaltia o d’altres circumstàncies del Personal Laboral (TEIs, TIS, educadores, vetlladores…) i d’Administració i Serveis (conserges, administratius…) dependents del Departament d’Educació.
4. A milers d’interins i substituts se’ls nega la possibilitat d’accedir a un lloc de treball estable, amb una reducció de l’oferta de places d’oposicions a una tercera part de les compromeses.
5. Es paralitzen les noves construccions de centres, mantenint un nivell molt alt d’aules prefabricades.
6. S’apliquen retallades salarials que estan suposant la pèrdua de poder adquisitiu superior al 8,5%.
7. S’incrementen els horaris lectius del professorat a Primària i Secundària i es retallen les reduccions d’horari lectiu per càrrecs. Dues mesures que empitjoren les condicions de treball del professorat, afecten a la pèrdua de llocs de treball i van en detriment directe de la qualitat de l’ensenyament.
8. Se sap que fins i tot hi ha acords de privatitzar i externalitzar diversos serveis públics i en concret serveis complementaris a l’ensenyament públic.

NO CREIEU QUE HI HA ALTRES ALTERNATIVES A LES RETALLADES EN DESPESA PÚBLICA SOCIAL?

QUE US SEMBLA SI ENS REACTIVEM I FEM NOTAR EL NOSTRE DESCONTENT TOTS JUNTS?