Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 20 de maig de 2011

LA MAREA GROGA

Tots els dimarts fins a final de curs us convidem a participar a LA MAREA GROGA com a acte de protesta contra les retallades pressupostàries en educació pública.
 "Les samarretes de color groc amb el lema SOS. Ensenyament públic de qualitat van ser les protagonistes de moltes de les mobilitzacions que dimecres es van convocar contra les retallades a les portes dels centres escolars. Una marea groga que va néixer molt abans de l'anunci d'ajustos pressupostaris però que s'ha estès com una taca d'oli a mesura que avança la tisorada. La iniciativa va sorgir a Badalona, on les famílies van decidir, al començament d'aquest curs, fer un front comú amb els mestres, en comptes d'enfrontar-s'hi per
suspendre les sortides extraescolars a causa de l'eliminació de la jornada intensiva al juliol.
El salt fins a convertir-se en una marea groga va tenir una parada al Baix Llobregat. Els badalonins van tenir notícia que un grup de mestres de Castelldefels estava fent unes samarretes reivindicatives. Van decidir adoptar-les i, actualment, identifiquen el moviment"(Diari "El Punt", 14/05/11)

La taca groga, però, s'ha anat estenent i, mica en mica col·lectius educatius d'altres comarques s'han anat agregant al moviment: 
http://catalunyaesmou.wordpress.com/
http://elgarrafesmou.blogspot.com/
http://elbaixesmou.blogspot.com/
http://badalonaesmou.blogspot.com/
http://castelldefelsesmou.blogspot.com/